flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз у справах за участю ПП «Ескулаб»

19 серпня 2024, 13:30

У зв’язку із поширенням у мережі Інтернет інформації про судові справи за участю Приватного підприємства «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб», що перебували у провадженні Господарського суду Львівської області, суд повідомляє таке.

У Господарському суді Львівської області розглядались корпоративні спори щодо оскарження Статуту Приватного підприємства «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб», ініційовані засновниками підприємства.

Суд у складі судді Березяк Наталії Євгеніївни розглядав справу за позовом Луговського Станіслава Валерійовича до Приватного підприємства «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб» за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів Дядюшка Сергія Вікторовича та Мельника Дениса Володимировича про визнання недійсними підпункту «г», «ґ» пункту 13.3, пункту 13.4, пункту 13.12, пункту 13.26 Статуту підприємства в редакції від 16.10.2023. Суд задовольнив позовні вимоги Луговського Станіслава Валерійовича, про що постановив рішення від 20.06.2024 (https://reyestr.court.gov.ua/Review/119993072). Дядюшко Сергій Вікторович оскаржив рішення в апеляційному порядку, тому на сьогодні рішення суду у справі № 914/386/24 не набрало законної сили та переглядається в апеляційному порядку.

У провадженні суду у складі судді Трускавецького Василя Петровича перебувала справа за позовом Дядюшка Сергія Вікторовича до Приватного підприємства «Перша соціальна медична лабораторія «Ескулаб», за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Луговського Станіслава Валерійовича та Мельника Дениса Володимировича про визнання недійсним рішень загальних зборів від 16.10.2023, визнання недійсним повністю Статуту підприємства в редакції від 16.10.2023 та скасування реєстраційних дій/записів (https://reyestr.court.gov.ua/Review/117621357). 09.08.2024 суд проголосив рішення про задоволення позову, яке станом на сьогодні відповідно до положень Господарського процесуального кодексу України законної сили не набрало.

Суд звертає увагу учасників судового процесу, представників медіа, громадськості та усіх зацікавлених осіб, що суддя здійснює правосуддя незалежно від будь-якого незаконного впливу, тиску або втручання. Суддя здійснює правосуддя на основі Конституції і законів України, керуючись принципом верховенства права. Органи державної влади, органи місцевого самоврядування, їх посадові та службові особи, а також фізичні і юридичні особи та їх об’єднання зобов’язані поважати незалежність судді і не посягати на неї.

Законом України «Про судоустрій і статус суддів» та Господарським процесуальним кодексом України визначені законні інструменти оцінки та перевірки судових рішень і професійної діяльності судді, і саме вони та лише вони мають використовуватись зацікавленими особами.

Закликаємо усіх відмежовувати право особи на справедливий суд і свободу вираження поглядів від будь-яких форм зловживання процесуальними правами та утриматися від безпідставної критики та суб’єктивних коментарів щодо суддів.

Звертаєм увагу, що незаконний вплив на суд під час розгляду справ, у яких постановлені рішення не набрали законної сили та не є остаточними, не припустимий.

Оприлюднюючи у будь-якій формі ставлення до результатів судових розглядів, необхідно утримуватися від безпідставної дискредитації суду та суддів.

Наголошуємо, що за незаконні дії щодо суду та впливу на суд винні особи притягуються до юридичної відповідальності, встановленої законом.