flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись збори суддів

07 серпня 2020, 13:00

    7 серпня відбулись збори суддів Господарського суду Львівської області. Голова суду – Михайло Юркевич доповів про результати роботи суду в першому півріччі 2020 року, а саме про судову статистику та якість роботи суду. Голова суду зазначив, що: «порівнюючи статистичні дані загальних показників судочинства Господарського суду Львівської області за 6 місяців 2020 року до 6 місяців 2019 року, то до суду надійшло позовних заяв та заяв на 28, 7% більше до попереднього періоду». У своїй доповіді Михайло Юркевич зосередив увагу на тому, що незважаючи на карантинні обмеження, в суді було проведено 2910 судових засідань, з них 82 колегіально. Голова суду, під час звіту, наголосив, що станом на липень 2020 року Господарський суд Львівської області забезпечено трьома стаціонарними системами відеоконференцзв’язку та однією мобільною. Впродовж першого півріччя 2020 року в суді відбулось 386 судових засідань в режимі відеоконференцзв’язку, з яких в режимі використання EASYCON - 102.

           Заступник керівника апарату суду – Іван Брик звітував про виконану роботу апаратом суду в січні – червні 2020 року. Він подав інформацію про роботу апарату, про наповнення штату та про підвищення кваліфікації працівників апарату суду. Іван Брик наголосив, що  Господарський суд Львівської області сприяє проходженню навчальної та виробничої практики студентам багатьох вузів. Зокрема, у першому півріччі практику в суді проходили 12 студентів з ЛНУ ім. І. Франка, 2 студенти Львівського кооперативного коледжу економіки і права, 2 студенти Львівського державного університету внутрішніх справ.

       Під час зборів, судді розглянули питання щодо внесення змін до Положення про збори суддів Господарського суду Львівської області та до Засад використання автоматизованої системи документообігу Господарського суду Львівської області.

      Особливу увагу суддівський корпус приділив питанню Звіту «Результати оцінювання середніх витрат часу на розгляд справи для визначення коефіцієнтів навантаження на суддів», підготовленого Програмою реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). За результатами обговорення пропозиції та зауваження будуть надіслані до відома Вищої ради правосуддя.