flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась розширена нарада

02 березня 2020, 15:32

       28 лютого 2020 року, в Києві відбулись загальні збори членів Асоціації суддів господарських судів України. Засідання відкрили заступник Голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду Богдан Львов та голова АСГСУ Наталія Богацька.

   У рамках заходу була проведена розширена нарада за участю суддів ВС, голів місцевих та апеляційних господарських судів України під головуванням Богдана Львова з питань підведення підсумків роботи у 2019 році та актуальних питань удосконалення процесуального законодавства. Крім того, в межах наради, учасники акцентували увагу на питаннях удосконалення чинного законодавства про судоустрій і статус суддів, єдності судової практики, оптимізації системи господарських судів. Було розглянуто питання стану незалежності суддів, а саме вдосконалення механізму дисциплінарної відповідальності, кваліфікаційного оцінювання суддів, а також порушувалась тема фінансування та матеріального забезпечення судів.

      Участь у заході взяв голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич. На збори були запрошені почесні гості, голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко та голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.