flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Служби судової охорони склали присягу

26 листопада 2019, 09:42

     25 листопада, працівники Служби судової охорони склали присягу. Відтепер суди Львівщини працюватимуть під надійною охороною співробітників новоствореної Служби.

      Участь у заході взяв голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич.

     Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Служба судової охорони здійснює підтримку громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконує функції щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу в суді.

     Відповідно до п. 10 ч. 2 ст. 162 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», співробітникам Служби, згідно з їх функціональними обов’язками, надається право застосовувати зброю, заходи фізичного впливу та спеціальні засоби в порядку та випадках, визначених законами України «Про Національну поліцію», а також затримувати осіб, які порушують громадський порядок.

      Ключові завдання структури – забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах, припинення проявів неповаги до суду, охорона приміщень судів та забезпечення у суді безпеки усіх учасників судового процесу.