flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл на тему: «Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України»

14 листопада 2019, 17:40

      14 листопада 2019 року  Національна школа суддів України спільно з Державною судовою адміністрацією України, Консультативною місією Європейського Союзу та Службою судової охорони провели круглий стіл: «Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України».

      У заході взяв участь голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич.

    Вітальним словом круглий стіл розпочав проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок, який коротко ознайомив присутніх із завданнями та структурою установи та наголосив на важливості взаємодії судових органів та установ у системі правосуддя зі Службою судової охорони.

    Голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич підкреслив  важливість інституту  судової охорони в судах  та побажав успіхів новоствореній установі.

        Для обговорення шляхів практичної реалізації норм закону щодо функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя було запрошено радника/тренера з питань верховенства права Консультативної місії Європейського Союзу Маркуса Ролофса, суддю, голову Галицького районного суду  м. Львова Ірину Волоско,  суддю у відставці Володимира Гандзюка, керівників  апаратів судів Любов Літенець, Олену Рут, Юрія Качура, Володимира Шугала та головного психолога Громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» Світлану Бєляєву та ін.

          Учасники заходу обговорили такі питання:

  • організації взаємодії між судами, органами та установами системи правосуддя;
  • значимості обізнаності персоналу служби охорони з судовою системою,  питаннями незалежності суддів  і  доступу до правосуддя;
  • охорони приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, забезпечення безпеки учасників судового процесу;
  • практичних заходів для запобігання проявів неповаги до суду та їх припинення;
  • психологічних аспектів взаємодії суду та Служби судової охорони.