flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду взяв участь у підготовці для підтримання кваліфікації голів та заступників голів місцевих загальних, господарських, окружних адміністративних судів

03 жовтня 2019, 11:29

        30 вересня – 2 жовтня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України провела підготовку для підтримання кваліфікації голів та заступників голів місцевих загальних, господарських, окружних адміністративних судів. У підготовці взяв участь голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич.    

     Протягом першого дня підготовки голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк обговорив з учасниками шляхи удосконалення інформаційно-аналітичного забезпечення судів, зупинився на фінансовому забезпеченні судів та перспективах на 2020 рік. Учасники заходу приділили увагу європейським стандартам та міжнародним актам, що дають відповідні рекомендації для адміністраторів судів, адже налагодження процесу організації роботи суду потребує врахування багатьох аспектів. Під час інтерактивних лекцій було акцентовано увагу на важливості  взаємодії із головами інших судів задля обміну досвідом та впровадження позитивних практик.

      Другий день підготовки був присвячений питанням оптимізації роботи судових адміністраторів. У ході інтерактивної лекції очільники судів визначали роль і місце голови суду в організації роботи судової установи і забезпеченні відправлення правосуддя суддівським корпусом установи. Викладачка Національної школи суддів України Наталія Ахтирська обговорила із суддями важливе питання щодо міжнародних стандартів антикорупційного законодавства та їх запровадження в Україні. 

     Завершальні лекції  підготовки були зосереджені на ролі, завданнях та сфері відповідальності голови суду у спілкуванні з представниками ЗМІ. Під час підготовки очільники судів удосконалили уміння розв’язувати конфлікти, приймати нестандартні управлінські рішення, встановлювати й підтримувати систему відносин із громадськістю.