flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл на тему: «Застосування нового законодавства про банкрутство. Міжнародний досвід»

25 червня 2019, 10:07

24 червня 2019 року відбувся круглий стіл на тему: «Застосування нового законодавства про банкрутство. Міжнародний досвід». Захід був організований Західним апеляційним господарським судом спільно з Проектом ЄС «Право-Justice». 

Участь в круглому столі взяли голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич, заступники голови суду Василь Артимович та Лідія Чорній, судді Віра Гутьєва, Андрій Морозюк, Василь Трускавецький,  Андрій Цікало.

Вітальним словом захід розпочали голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький, головний національний експерт Проекту ЄС «Право-Justice» Ірина Жаронкіна та суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Ніна Ткаченко.

Під час І сесії учасники мали можливість прослухати про загальний огляд новел Кодексу України з процедур банкрутства. Руслан Сидорович, народний депутат України VIII скликання, зосередив увагу на філософії нового кодексу з питань банкрутства та наголосив на ідеї, яку заклав законодавець. Ніна Ткаченко під час своєї доповіді говорила про  важливі новели Кодексу України з процедур банкрутства щодо банкрутства юридичних осіб.

ІІ сесія круглого столу була присвячена неплатоспроможності фізичних осіб. Професор Володимир Коссак розповів слухачам про особливості провадження у справах про банкрутство фізичних осіб. Його думку продовжив німецький адвокат з питань банкрутства Арне Енгельс з огляду на міжнародний досвід. Суддя Західного апеляційного господарського суду Олег Матущак звернув увагу на прогресивні новели процедури санації та можливість укладання мирової угоди у такій процедурі за Кодексом України з процедур банкрутства.

«Учасники процедури банкрутства» - такою була тема ІІІ сесії. Учасники мали можливість обговорити новели Кодексу України з процедур банкрутства щодо діяльності арбітражних керуючих та почути європейський досвід члена Національної ради арбітражних керуючих і ліквідаторів Франції Марка Андре  та прокурора у справах з питань банкрутства Франції Марка Бріссе-Фуко про роль суду у контролі за діяльністю арбітражних керуючих. Доповідь Юрія Моісеєва, директора Департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції України стосувалась правового статусу арбітражних керуючих у справах про банкрутство фізичних осіб.

На завершення учасники обговорили всі актуальні проблеми та підвели підсумки.