flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мова – це наша національна ознака, в мові - наша культура, сутність нашої свідомості

09 листопада 2018, 15:51

Любіть красу своєї мови,

Звучання слів і запах слів:

Це квітка ніжна і чудова

З широких батьківських степів.

Всі каравани знайдуть воду

В краю пустель і злих негод:

Як річка, з роду і до роду,

Там мова з’єднує народ.

                               Терень Масенко 

 

       9 листопада, в День української писемності та мови до Господарського суду Львівської області завітали студенти І курсу факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка з тематичною програмою приуроченою до державного свята.

        Любити, шанувати і плекати рідну мову — святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури. Такими головними меседжами був пронизаний увесь виступ студентів. Зі сцени Господарського суду Львівської області лунали вірші та пісні, що змушували кожного присутнього задуматись над величчю та красою українського слова.

     Захід, який був організований у стінах Господарського суду Львівської області силами небайдужих, активних студентів мав на меті передати прийдешнім поколінням цей дорогоцінний скарб, українську мову , котру треба примножувати та оберігати.