flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар з питань суддівської етики для членів Ради суддів України

12 жовтня 2018, 15:22

     11 – 12 жовтня у Києві проходить семінар  з питань суддівської етики для членів Ради суддів України. Участь у семінарі бере член Ради суддів України суддя Господарського суду Львівської області Наталя Мороз.

 Семінар має за мету:

  • ознайомити членів РСУ з кращими міжнародними практиками та зробленими висновками у сфері суддівської етики та конфлікту інтересів;
  • обговорити актуальні питання пов’язані із суддівською етикою в Україні та шляхи їх вирішення;
  • покращити навички членів Ради суддів України щодо підготовки консультативних висновків та вирішення питань конфлікту інтересів;
  • обговорити бачення Ради суддів України щодо оновлення Кодексу суддівської етики та її повноважень у зв’язку з підписанням меморандумів з іншими органами;
  • розробити рекомендації щодо покращення функціонування Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України, в тому числі щодо підготовки консультативних висновків.

Відтак, у перший день роботи семінару, його учасники ознайомились із загальним оглядом діяльності Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Ради суддів України, який представив голова Комітету Єгор Краснов. 

Зокрема, досвідом запобігання конфлікту інтересів та впровадження стандартів суддівської етики з Радою суддів України ділилися федеральний суддя з питань банкрутства округу штата Юта, член Комітету з питань Кодексів поведінки Суддівської конференції США Вільям Турман та доктор права, експерт з питань антикорупційної політики та конфлікту інтересів Тілман Хоппе.

Спільно з ними члени Ради суддів України аналізували практичні кейси із врегулювання конфлікту інтересів, знайомилися з найкращими практиками підготовки консультативних висновків з питань суддівської етики, писали висновки по етичній дилемі.