flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засідання Ради суддів України

18 вересня 2018, 10:25

17 вересня члени Ради суддів України зібрались в конференц-залі Одеського апеляційного господарського суду на черговому засіданні для обговорення нагальних питань.

        Розпочинаючи засідання Ради суддів України Голова Олег Ткачук поінформував присутніх про стан здійснення судочинства в регіоні. На засіданні присутні 27 членів Ради суддів України, що означає наявність кворуму для прийняття рішень. Участь у засіданні взяла член Ради суддів України, суддя Господарського суду Львівської області Наталя Мороз. Серед запрошених були: Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, начальники територіальних управлінь ДСА України в Одеській області та міста Києва, голови судів та судді Одещини. Члени Ради суддів проголосували за 13 питань порядку денного.

         Рада суддів одноголосно підтримала пропозиції суддівських колективів про нагородження суддів у відставці та працівників апарату за значний вклад у зміцнення авторитету судової влади, високий професіоналізм та з нагоди Дня юриста.  Обговорюючи друге питання порядку денного щодо звернення до Вищої ради правосуддя про внесення змін до статті 56 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" в частині заохочення суддів та пункту 23 Розділу ХІІ Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про судоустрій і статус суддів", доповідач Вадим Бутенко підкреслив, що зараз у судовій гілці влади існує дискримінація щодо оплати праці суддів. Після обговорення зазначеного питання Рада суддів України прийняла рішення, яким констатувала невиконання рішення XV з'їзду суддів України та доручила Голові РСУ звернутися до Ради з питань судової реформи, парламенту, Вищої ради правосуддя з пропозицією невідкладно розглянути питання щодо усунення дискримінації у виплаті суддівської винагороди. За це рішення проголосувало 15 членів Ради суддів України.