flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робочий візит делегації представників ЄС в Господарський суду Львівської області

12 вересня 2018, 14:43

      11 вересня в Господарському суді Львівської області  відбулась робоча зустріч з представниками Проекту ЄС  "Право-Justice"  в рамках реалізації регіональних ініціатив Проекту ЄС. Від Проекту ЄС були присутні: Довидас Віткаускас - керівник Проекту ЄС;  Карстен Манке – міжнародний експерт Проекту ЄС; Андрій Співак - секторальний менеджер; Денис Пащенко - головний національний експерт Проекту ЄС, а також Роксолана Костур, голова Відділення Асоціації правників України у Львівській області. Делегацію зустріли заступники голови Господарського суду Львівської області Василь Артимович та Лідія Чорній.  Гості мали можливість оглянути приміщення суду, зали судових засідань, кабінети суддів та помічників. Двостороння бесіда продовжився в конференц-залі Господарського суду Львівської області. В рамках зустрічі участь у обговоренні взяли судді Господарського суду Львівської області Микола Синчук, Тарас Рим та член Ради суддів України Наталя Мороз.

     В теплій дружній атмосфері сторони торкнулись багатьох актуальних питань щодо реформування сектору юстиції, зокрема динаміки реформування судової системи й сумісного інституційного розвитку, організації налагодженої роботи регіональних робочих груп з числа науковців і практиків, представників органів влади та громадського сектору регіону, щодо моніторингу та оцінювання реформ, а також, міжрегіональної комунікації та міжнародного співробітництва.   Учасниками зустрічі  обговорено напрямки спільних проектів, ініціатив та подальшої співпраці. Карстен Манке висловив думку, що необхідно створити в 5 регіонах України команди однодумців, представників різних юридичних професій для налагодження сталого діалогу та обговорення нагальних питань. «Група буде виглядати як парасолька, під якою будуть розміщуватись різні думки» - зазначив він. Судді Господарського суду Львівської області позитивно оцінили такі ідеї та зокрема, Лідія Чорній висловила думку, що доречним було б не зупинятись на 5 регіонах України, а розширити число груп, адже і в інших областях є доволі багато проблемних питань, які потребують нагального вирішення. Член Ради суддів України Наталя Мороз наголосила, що: «дуже важливо налагодити якісний, змістовний та постійний зв'язок  судової системи з представниками різних юридичних професій, повного і своєчасного доведення  систематизованої інформації на центральний рівень».

       Представники Проекту ЄС "Право-Justice"- запевнили, що усі висловлені думки є дуже важливими та будуть враховані у подальшій роботі.