flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась орієнтаційна зустріч для новообраних членів Ради суддів України

12 квітня 2018, 14:44

11 квітня у Києві зібралась Рада суддів України на свою першу орієнтаційну зустріч з представниками міжнародних проектів технічної допомоги. Участь у зустрічі взяла член Ради суддів України, суддя Господарського суду Львівської області Наталя Мороз. Представники міжнародних проектів USAID «Нове правосуддя» та канадсько-українського проекту «Проект підтримки судової реформи» ознайомили членів Ради суддів з результатами попередніх напрацювань, які стосуються ключових напрямків суддівського самоврядування, обговорили потреби та пріоритети Ради суддів України, визначили напрямки подальшої співпраці.

        Голова Ради суддів України Олег Ткачук у своєму вітальному слові подякував представникам проектів міжнародної технічної допомоги за багаторічну та результативну підтримку не тільки діяльності Ради суддів, а й всіх інституцій судової влади.  

         Під час першої сесії учасники прослухали виступ Наталії Петрової, заступника Програми USAID «Нове правосуддя» про комунікацію та громадську обізнаність. Фахівець з моніторингу та оцінки Томас Вертелецький розповів про оцінку якості роботи суду.

        Керівник проекту USAID «Нове правосуддя» Девід Майкл Вон розповів про спільні проекти, які стосуються ключових напрямків суддівського самоврядування. Окрему увагу він приділив впровадженню спільно розробленій «Системи оцінювання роботи суду (СОРС)», впровадженню «Електронного суду» в Одеській області, питанням суддівської етики та врегулюванню конфлікту інтересів, а також комунікації судової гілки влади з суспільством. «Ми співпрацюємо з Радою суддів України вже тривалий час і дуже вдячні за підтримку цього органу в реалізації кращих міжнародних практик» - підкреслив він у своєму виступі.

         Менеджер канадсько-українського «Проекту підтримки судової реформи» Ігор Осика зазначив, що їх проект сконцентрує увагу на підвищенні комунікаційної спроможності судів в пілотних регіонах. Він висловив сподівання, що у разі ефективної реалізації запроваджених комунікаційних моделей Рада суддів України сприятиме розповсюдженню набутого досвіду по всіх регіонах України.