flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершилась підготовка помічників суддів

23 березня 2018, 16:03

19–23 березня 2018 року відбувалась підготовка помічників суддів окружних та апеляційних господарських судів, яку провело регіональне відділення Національної школи суддів України у приміщенні Господарського суду Львівської області.

          Вітальним словом навчання розпочав голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич. У своєму виступі він наголосив на важливості проведення такої підготовки та побажав усім слухачам плідного навчання.

         Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Господарського суду Львівської області: Олену Щигельську, Богдана Яворського, Олесю Галамай, Романа Крупника, Тараса Фартушка, Петра Манюка, суддю Господарського суду Івано-Франківської області Олену Малєєву, суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Інну Плахтій, фахівця-експерта з комунікації Ольгу Давид, прес-секретаря Господарського суду Львівської області Наталію Шайду, керівника апарату Львівського апеляційного господарського суду Олену Палюх, психолога Ольгу Уралову.

     Суддя  Господарського суду Львівської області Роман Крупник  під час своєї інтерактивної лекції розповів слухачам про доцільність застосування практики Європейського суду з прав людини в сфері здійснення господарського судочинства при написанні проектів судових рішень.  Під час підготовки Тарас Фартушок висвітлив питання участі прокурора в господарському процесі відповідно до Закону України  «Про прокуратуру».

     Суддя Олена Малєєва звернула увагу слухачів на загальні положення про договори і правочини. Зокрема розповіла про господарські договори, порядок їх зміни та розірвання.

     Окрім питань господарського судочинства, помічники суддів прослухали лекцію про основи тайм-менеджменту та методи планування робочого часу, про фактори впливу на авторитет суду, дізнались про взаємодію суду і ЗМІ в кризових ситуаціях та роль громадського суспільства у процесі прийняття рішень. Велику увагу було зосереджено на культуру мовлення та мовленнєвий етикет державного службовця. Слухачі мали змогу вдосконалити свої вміння з правопису при складанні проектів судових рішень.

    Після завершення навчання всі учасники отримали сертифікати.