flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар-нарада на тему: «Проблемні питання, які виникають у господарському судочинстві»

12 червня 2017, 17:34

9 червня 2017 року в м. Яремче відбувся семінар-нарада на тему: «Проблемні питання, які виникають у господарському судочинстві». З вступним словом виступили голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький та голова Господарського суду Івано-Франківської області Марина Шіляк.

         Від Господарського суду Львівської області участь у семінарі взяли: голова суду Михайло Юркевич, заступник голови суду Лідія Чорній; судді – Віра Гутьєва, Микола Синчук, Ольга Бортник та Роман Кидисюк.

          Суддя Господарського суду Львівської області Віра Гутьєва у своїй доповіді зосередила увагу на проблемних питаннях щодо підвідомчості у справах про банкрутство. «Правові підстави визнання недійсним правочинів в межах справи про банкрутство», такою була тема доповіді судді Львівського апеляційного господарського суду Олександра Мирутенка. Майже кожний виступ учасників семінару-наради містив у собі якісь проблемні питання, що знаходили відповіді під час жвавих дискусій. Оксана Скрипчук, суддя Львівського апеляційного господарського суду доповіла про «Проблемні питання при вирішенні спорів за участі органів місцевого самоврядування», Олег Васьковський, голова Господарського суду Закарпатської області розповів про деякі проблемні питання виконання рішень господарських судів, а Юрій Чопко, суддя Господарського суду Тернопільської області зосередив увагу учасників наради на проблемних питаннях, які виникають при розгляді спорів про іпотеку.

          Підсумки проведеного семінару підвів голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький і висловив щиру надію на подальшу не менш плідну співпрацю у вирішенні проблемних питань у господарському судочинстві.