flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась всеукраїнська науково-практична конференція

24 травня 2017, 12:24

 

     19 травня 2017 року Асоціація суддів господарських судів України на базі Одеського апеляційного господарського суду провела Всеукраїнську науково-практичну конференцію на тему: «Основні новели проекту Господарського процесуального кодексу України та перспективи їх застосування у судовій практиці». Участь в якій взяли судді Вищого господарського суду України, судді перших та апеляційних інстанцій господарських судів України, а також представники органів державної влади, місцевого самоуправління, науковці, представники бізнес-спільноти, практикуючі юристи, адвокати.

     Відкрили конференцію вітальними словами до учасників голова Одеського апеляційного господарського суду, голова ГО «Асоціація суддів господарських судів України» Наталія Морщагіна; суддя, секретар Пленуму ВГСУ Лариса Рогач та суддя, секретар ІІ судової палати Тетяна Дроботова.

      У заході взяли участь:  судді Господарського суду Львівської області Тарас Рим та Роман Кидисюк, голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький та суддя Олег Матущак; голова Господарського суду Тернопільської області Сергій Стопник та суддя Володимир Гевко; голова Господарського суду Івано-Франківської області Марина Шіляк та суддя Тетяна Стефанів; заступник голови Господарського суду Чернівецької області Іван Скрипничук.

         Метою конференції було обговорення новацій нової редакції Господарського процесуального кодексу України (законопроект №6232 від 23.03.2017), що надасть можливість визначити єдиний підхід в застосуванні їх в роботі.

     Суддя Господарського суду Львівської області Тарас Рим виступив з доповіддю на тему: «Забезпечення позову: нові підходи для підвищення ефективності за проектом ГПК України».

З огляду на актуальність теми конференції організатори забезпечили проведення заходу в режимі відеоконференцзв’язку з господарськими судами України.