flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл щодо судових справ за участю Антимонопольного комітету України

27 лютого 2024, 12:03

23 лютого в Києві відбувся круглий стіл на тему: "Актуальні питання розгляду господарськими судами справ за участю органів Антимонопольного комітету України: новели законодавства". Захід відбувся на базі Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

У роботі круглого столу взяли участь судді Верховного Суду, зокрема, Голова Верховного Суду Кравченко С.І., голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Рогач Л.І., судді апеляційних і місцевих господарських судів, голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Голова Антимонопольного комітету України. Від Господарського суду Львівської області учасниками заходу були голова суду Василь Артимович та суддя Василь Трускавецький.

Модерувала круглий стіл суддя судової палати для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Булгакова І.В.

На круглому столі учасники обговорювали такі теми:

  • Загальні аспекти розгляду клопотань Антимонопольного комітету України (далі – АКУ) про проведення перевірок та інших процесуальних дій;
  • Інстанційна та територіальна юрисдикція справ за клопотанням АКУ та територіального відділення АКУ;
  • Порядок і строки розгляду клопотання АКУ та його територіального відділення. Строки і порядок оскарження клопотання. Оприлюднення ухвал;
  • Достатність підстав для задоволення (відмови у задоволенні) клопотання АКУ та його територіального відділення.

Обговорення питань круглого столу були тісно пов’язані із змінами, внесеними до Господарського процесуального кодексу України з 1 січня 2024 року, а саме, доповнення його статтею 252-1  «Особливості розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження за клопотаннями Антимонопольного комітету України, територіального відділення Антимонопольного комітету України».