flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Господарського суду Львівської області взяли участь у круглому столі

03 листопада 2023, 15:17

27 жовтня в Києві відбувся круглий стіл на тему: "Принцип концентрації розгляду в межах справи про банкрутство всіх спорів, стороною в яких є боржник". Захід відбувся на базі Північного апеляційного господарського суду.

У роботі круглого столу взяли участь судді Верховного Суду, господарських та загальних судів різних інстанцій, представники державних органів, зокрема Міністерства юстиції України та Державної податкової служби України, арбітражні керуючі та науковці. Від Господарського суду Львівської області учасниками заходу були голова суду Василь Артимович та суддя Лідія Чорній.

Модерував круглий стіл секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Олег Васьковський.

На круглому столі обговорювали актуальні проблемні питання застосування принципу концентрації розгляду спорів за участю боржника у справі про банкрутство, його переваги та недоліки, процесуальні аспекти, а також окреслили дискусійні позиції щодо застосування цього принципу в судовій практиці. Особливу увагу було звернено на питання розгляду податкових спорів у межах справи про банкрутство.

Учасники круглого столу погодилися, що саме концентрація спорів у межах справи про банкрутство дає змогу достатньою мірою реалізувати цілі, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства, а саме досягти відновлення платоспроможності боржника, і відповідно, задоволення вимог кредиторів.