flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Львівської області повернув у комунальну власність міста  укриття

15 червня 2023, 15:37

     Господарський суд Львівської області розглянув справу №914/3387/22 за позовом Керівника Галицької окружної прокуратури міста Львова в інтересах держави в особі Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради до Громадської організації «Стимул-Львів» про розірвання договору оренди та повернення майна. Йдеться про розірвання договору оренди нерухомого комунального майна та повернення територіальній громаді приміщення, яке за своїм цільовим призначенням є захисною спорудою цивільного захисту  (сховищем).

        У вказаному рішенні суд встановив, що неправомірне використання відповідачем захисної споруди для службових потреб після введення воєнного стану свідчить про порушення інтересів держави, що полягає у порушенні майнових інтересів громади, внаслідок неможливості використання об’єкту цивільного захисту за його основним призначенням – укриття населення в умовах воєнного стану.

   За результатами розгляду справи, Господарський суд Львівської області задовольнив позов прокурора повністю і  повернув у комунальну власність міста  укриття за адресою: м. Львів,  вул. Зелена 186.