flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл "Презентація Висновку № 25 (2022) Консультативної ради європейських суддів про свободу вираження поглядів суддів"

25 квітня 2023, 15:20

    24 квітня 2023 року відбувся круглий стіл, під час якого організатори (Верховний Суд та Відділ програм співробітництва Ради Європи в рамках проекту «Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду») та учасники представили та обговорили Висновок №25 (2022) Консультативної ради європейських суддів (КРЄС) про свободу вираження поглядів суддів.

    З вітальними словами до учасників круглого столу, в рамках якого була презентована українська версія Висновку, звернулися Президент КРЄС Анке Айлес, керівник Секретаріату КРЄС Арташес Мелікян. Модерував захід суддя Конституційного Суду України, Представник України в Консультативній раді європейських суддів Віктор Городовенко.

     У заході взяли участь члени Вищої ради правосуддя Дмитро Лук’янов, Оксана Блажівська, Інна Плахтій, Олександр Сасевич, Віталій Саліхов, Роман Маселко, Алла Котелевець, Сергій Бурлаков, Олег Кандзюба; Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович; суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, заступник представника України в КРЄС Єгор Краснов; Голова Ради суддів України Богдан Моніч; старший науковий співробітник Інституту порівняльного публічного та міжнародного права Макса Планка, консультант Ради Європи доктор Янніка Ян та координатор проєктів Ради Європи Наталія Верещінська. У роботі круглого столу також взяли участь заступник голови Господарського суду Львівської області Ростислав Матвіїв та суддя Зоряна Гоменюк.

     Ефективно досягнутою метою круглого столу була презентація та обговорення основних положень Висновку та його імплементації, а також підвищення обізнаності представників судової, законодавчої та виконавчої влади, науковців, громадськості щодо розвитку стандартів Ради Європи у сфері правосуддя.