flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Регіональний форум «Правовладдя і суспільство»

16 листопада 2017, 16:54

        15 листопада 2017 року у Великій сесійній залі Львівської обласної ради відбувся регіональний форум «Правовладдя і суспільство». Форум організований Програмою USAID з реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» спільно з Львівською обласною радою та Територіальним управлінням державної судової адміністрації у Львівській області.

Участь у заході взяли суддя Господарського суду Львівської області Ірина Козак та прес-секретар суду Наталія Шайда.

Метою заходу було підвищення обізнаності громадян і професійної спільноти щодо змісту судової реформи загалом та окремих її аспектів.

Під час відкриття регіонального форуму з вітальним словом виступили голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, керівник програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон та начальник Територіального управління Державної судової адміністрації у Львівській області Віктор Дейнека.

У межах форуму учасникам представили українське видання «Мірило правосуддя» – переклад англомовного тексту «Rule of Law Checklist», затвердженого Веніціанською комісією на 106 пленарній сесії 11-12 березня 2016 року. Сергій Головатий, член Європейської Комісії «До демократії через право» в Україні окреслив зміст видання, мету і предмет дослідження, звернув увагу на англо-український глосарій правничих термінів і понять, що застосовані у тексті документа «Мірило правовладдя».

Також, учасники форуму дізнались про конституційні аспекти судової реформи та результати проведених на замовлення Програми USAID «Нове правосуддя» влітку 2017 року опитувань громадян, суддів та правників-учасників судових проваджень щодо судової реформи.