flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар на тему: «Особливості та окремі питання підготовки суддів до кваліфікаційного оцінювання»

25 жовтня 2017, 12:14

          

 

     19-20 жовтня 2017 року в селищі Тюдів Івано-Франківської області Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України з метою підвищення рівня кваліфікації суддів місцевих судів провело семінар на тему: «Особливості та окремі питання підготовки суддів до кваліфікаційного оцінювання».

      Участь у заході взяли голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич, заступник голови Василь Артимович та суддя Микола Синчук.

 З вітальним словом семінар розпочав директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник, який наголосив на актуальності цього семінару, зорієнтованого на підтримання та підвищення рівня кваліфікації діючих суддів, а також зазначив, що після участі у цьому заході учасники будуть краще розуміти порядок та методологію проведення кваліфікаційного оцінювання. Суддя Апеляційного суду Чернівецької області, секретар палати з розгляду кримінальних справ Онуфрій Колотило висвітлив важливі та актуальні питання щодо підготовки до проходження тестування та виконання практичного завдання з КПК України та КК України.  Для проведення семінару було запрошено суддю Шевченківського районного суду м. Чернівці Вікторію Чебан, яка зосередила увагу суддів на розгляді особливостей кваліфікаційного оцінювання до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, а також на конфлікті інтересів у діяльності суддів. Суддя Апеляційного суду Чернівецької області Ігор Лисак поділився досвідом проходження психологічного тестування.

       Начальник Головного територіального управління юстиції в Чернівецькій області В’ячеслав Хохуляк ознайомив учасників із теоретико-правовими проблемами проведення кваліфікаційного оцінювання кандидатів до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

Суддя господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко зупинився на проблемних питаннях підготовки до майбутнього кваліфікаційного оцінювання суддями господарської юрисдикції. Питання особливостей підготовки до кваліфікаційного оцінювання суддів адміністративної юрисдикції розкрив суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Андрій Жук.

       Під час семінару судді дискутували, виконували індивідуальні та практичні завдання.