flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл з питань реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців

30 серпня 2017, 11:45

      29 серпня 2017 року в приміщенні Господарського суду Львівської області відбувся круглий стіл з питань реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців. Захід був організований Проектом ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні", Міністерством юстиції України та Асоціацією правників України. З вітальним словом виступили голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький, заступник голови Господарського суду Львівської області Василь Артимович, член Правління Асоціації правників України, Президент Асоціації розвитку суддівського самоврядування України, суддя Львівського окружного адміністративного суду Володимир Кравчук, член Правління Асоціації правників України, партнер Ario Law Firm Юліан Хорунжий.

        Під час першої секції учасники круглого столу обговорили реформу системи виконання судових рішень, зосередили увагу на перспективах та недоліках. Своїм досвідом поділився Дамір Сіте, судовий виконавець при Вищому господарському суді м. Суботиця у Сербії. Досвід виконавців Сербії зацікавив слухачів і викликав жваву дискусію і велику кількість запитань. Суддя Володимир Кравчук у своїй доповіді проаналізував ефективність виконання судових рішень. Помічник голови Господарського суду Львівської області Юрій Березюк висвітлив проблемні аспекти у практиці судових рішень органами ДВС. Активну участь у роботі круглого столу взяли судді Господарського суду Львівської області - Олена Щигельська, Ростислав Матвіїв та Мирослав Петрашко.

      У другій секції були порушені питання діяльності та самоуправління приватних виконавців. Доповідачі висвітлювали проблемні питання передачі виконавчого провадження від державного виконавця до приватного, обмеження доступу до професії приватного виконавця та авансові внески та витрати виконавчого провадження приватними виконавцями в Україні.

    На завершення було обговорення за участі представників територіальних управлінь ДФС та юстиції у Львівській області, а також страхових і банківських установ.