flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання пленуму Вищого господарського суду України

07 липня 2017, 09:41

6 липня 2017 року в Києві відбулося чергове засідання пленуму Вищого господарського суду України. У роботі пленуму взяли участь Голова ВГСУ Богдан Львов, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна, судді ВГСУ, керівники місцевих та апеляційних господарських судів України. Учасником пленуму був голова Господарського суду Львівської області Михайло Юркевич.

 Голова ВГСУ Богдан Львов зазначив, що господарські суди у першому півріччі 2017 року здійснювали якісний розгляд справ з дотриманням процесуальних строків, забезпечуючи встановлення правової дисципліни між господарюючими суб'єктами. Він детально проаналізував статистичні показники роботи системи господарських судів.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк проінформував присутніх щодо діяльності Вищої ради правосуддя в частині проведення судової реформи та відповів на запитання колег.

Особливу увагу учасники Пленуму ВГСУ приділили питанню фінансового забезпечення. Зокрема, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк представив детальну презентацію «Організаційне та фінансове забезпечення системи правосуддя у 2016 році та у I півріччі 2017 року» і відповів на запитання керівників місцевих та апеляційних господарських судів.

Також, присутні заслухали та взяли до відома інформацію секретаря Пленуму ВГСУ Лариси Рогач про хід виконання постанови Пленуму ВГСУ 03.02.2017 № 1 «Про підсумки роботи господарських судів України у 2016 році та завдання на 2017 рік».